Graag willen we u voorstellen aan onze vaste roedel die regelmatig te vinden zal zijn op onze velden van de dagopvang maar ook ingezet kunnen worden tijdens onze trainingen. Oftewel onze 3 honden Buddy, Bisja en Bailey.

Buddy

Klein van stuk maar groots in zijn doen en laten is Buddy ons hondje die altijd klaar staat als dat van hem gevraagd wordt. Een stoere Shetland Sheepdog die altijd wil spelen, klaar is om een rondje behendigheid te crossen, schapen te drijven of om te helpen met een andere hond te leren wat persoonlijke ruimte is. Buddy is echt Vera haar schaduw; ze zijn 2 handen op 1 buik. Buddy volgt haar op de voet. Buddy is niet altijd een braaf manneke geweest hoor! Hij is het perfecte voorbeeld van een hond waar Vera haar handen vol aan had maar door flink te werken aan hun band en vooral veel samen te ondernemen is daar niks meer van te merken. Mensen geloven het bijna niet als Vera hen vertelt dat het toch echt Buddy is geweest die vroeger mensen wilde bijten die binnen kwamen of andere honden weg blafte als die iets te dicht in Vera’s buurt kwamen. Inmiddels is Buddy een zelfverzekerde hond die ons fantastisch assisteert tijdens het trainen van andere honden. Hij is namelijk kampioen in het geven van kalmerende signalen naar andere honden, wanneer deze stress ervaart. De andere hond leert dan dat zijn gedrag naar Buddy geen voordeel oplevert voor hem en daardoor neemt het gedrag van de hond sneller af omdat ze zien dat Buddy geen bedreiging is voor ze of Buddy niet onder de indruk is van het gedrag.

Bisja

Bisja is onze enthousiaste en actieve Australian Shepherd dame met pit. Regelmatig stelt ze ons op de proef omdat ze denkt dat ze erg zelfstandig is en de zaakjes prima zelf kan regelen. Wij laten haar merken dat ze toch echt ons nodig heeft voor de keuzes die ze wil maken in haar hondenleventje. Wij geven haar de geborgenheid die ze nodig heeft waardoor ze een hele fijne stabiele hond blijft. Ook Bisja is bekend met veel hondensporten zoals canicross, behendigheid, schapendrijven en frisbeeën maar blijft groots fan van rennen achter een tennisbal. Haar karakter zetten we in tegenover andere honden. Ze is namelijk heel duidelijk in haar hondentaal waardoor ze andere honden perfect kan leren wat persoonlijke ruimte is. Ze zal nooit zonder waarschuwing deze grens aangeven maar laat netjes door haar houding merken dat ze ergens niet van is gediend. Daardoor krijgt de andere hond de kans om te leren. Maar niet alleen andere honden kan ze veel leren ze is ook onze ideale hond om aan mensen te laten voelen waar ze nog in kunnen groeien. Ze voelt namelijk direct aan of de persoon in kwestie onzeker is en haar onbewust te veel ruimte geeft. Dan kan ze precies doen alsof ze aan het luisteren is hoor.

Bailey

Onze blije jonge sportieve clown Bailey maakt ons elke dag aan het lachen. Ze is zo vrolijk en ondernemend in haar hondenleven dat ze elke dag weer iets nieuws ontdekt. Haar open en onschuldige karakter maakt haar tot onze ideale hond om andere honden uit hun schulp te krijgen. Hier maken we dankbaar gebruik van tijdens onze werkzaamheden op de dagopvang. Ze krijgt uiteindelijk werkelijk bijna elke hond aan het spelen. Prachtig om te zien hoe ze dat voor elkaar krijgt! Roy en Bailey hebben hier samen flink voor getraind aangezien Bailey een Duitse staande draadhaar is die nogal eens tegendraads kan zijn door haar jachtinstinct. Erg trots zijn we dan ook als we aan mensen vertellen dat ook een jachthond gewoon los kan lopen zonder op jacht te gaan. Ze weet namelijk precies dat ze ons in de gaten moet houden tijdens een wandeling en gaat wel ver vooruit maar kijkt altijd achterom om te checken of ze nog iets voor ons kan doen. Ze staat denkbeeldig te springen om nieuwe honden welkom te heten bij ons op de dagopvang. We zien haar uitgroeien tot een top hond die ons ook kan gaan helpen bij trainingen.