Van jongs af aan wist Vera zeker dat ze later met dieren wilde gaan werken. Opgegroeid in het prachtige bos bij ’t Zand in Alphen was ze altijd buiten bezig met de diertjes die daar leefde. Helaas kon ze thuis geen honden hebben omdat haar oudere zus allergisch is. Het duurde daarom ook niet lang nadat haar oudere zus uit huis was dat haar eerste hond werd aangeschaft. Met deze hond ‘Buddy’ heeft Vera nog altijd een prachtig fijne band. Vera heeft de opleiding tot manager dierverzorger niveau 4  aan het Prinsentuin College in Breda afgerond en daar werd al snel duidelijk dat honden haar allergrootste passie zijn. Met Buddy trainde ze behendigheid en kreeg ze les in het drijven van een kudde schapen. Samen hadden ze altijd zoveel plezier dat tijdens haar opleiding ze zich heeft verdiept in het trainen van honden. Want ja ook Buddy had een aantal gedragingen die Vera kenmerkte als een probleem. Samen met haar stagebegeleider heeft ze gewerkt aan de relatie tussen haar en Buddy. Vera heeft daardoor een unieke manier van werken met honden ontwikkeld dat is gebaseerd op rust, structuur, grenzen, veiligheid en plezier. 
Werkzaam was Vera na haar opleiding bij een hondenschool en hondendagopvang. Ze was als bedrijfsleider dagelijks bezig met alle facetten van het werk. Van het ophalen en thuisbrengen van honden voor de dagopvang tot het aansturen van personeel, vrijwilligers en stagiaires, het onderhouden van klantencontact en het organiseren van evenementen. Ze heeft een behendigheidscursus opgestart en meer dan 6 jaar is ze cursusleidster geweest van 6 groepen cursisten die 1 keer in de week les hadden van haar. Daarnaast heeft ze ook 5 jaar ervaring met het bijna dagelijks geven van thuistrainingen om de relatie tussen hond en eigenaar te begeleiden. 
In 2019 is het tijd om de gezamenlijke droom van haar en haar partner Roy van Dongen te verwezenlijken. Een spannende uitdaging waar ze beide voor de volle 100% vertrouwen in hebben.

‘ geweldig vind ik het om eigenaren die soms zich geen raad meer weten met hun hond en niet meer kunnen genieten van de in het begin zo gezellige hondenvriend te adviseren in hun weg naar controle en vooral het plezier en de rust weer te laten ervaren. Daar haal ik erg veel voldoening uit. Ik ben niet van het opgeven en hoe uitzichtloos het ook kan lijken, wil ik er graag altijd zijn met frisse kalme energie om u weer in te laten zien en vertrouwen te geven dat ook u deze taak op zich kan nemen. Veel teruggekregen vanuit mijn ervaring met les geven is dat klanten zich veilig en prettig hebben gevoeld bij mijn aanwezigheid en dat zij het fijn hebben gevonden dat ik rustig en overzichtelijk blijf en ben in elke situatie als persoon. Dat draagt bij  aan uw eigen rust wanneer u training van mij krijgt maar ook aan de rust bij uw hond. Daarnaast verzorg ik met veel passie en liefde de dagelijkse verzorging van uw hond en is mijn uitgangspunt om aan iedere hond die onder mijn hoede is te geven wat deze nodig heeft en verdient. Ik wil elke hond behandelen zoals ik graag zou willen dat mijn honden worden behandeld. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel daarin is groot ’.